Model isporučuje dobar kvalitet prijema, što je tipično za moderne uređaje. Jačina tona je nešto iznad proseka, midi fajlovi se reprodukuju u vidu 64-glasovnih polifonih melodija i zvuče veoma dobro. Vibracija nije ništa posebno ko modela KRZR - prosečna je ili čak i malo jača. Jačina zvuka iz zvučnika je dovoljna za gotovo sve uslove.

Ovo je jedan od prvih modela kompanije Motorola sa unapređenim zvučnikom. Tokom razgovora napravljenog u oblasti koja je od strane operatera pokrivena AMR kodekom, primetićete da se glas sagovornika mnogo jasniji. Ali ovo ponekad može izazvati neku vrstu zbunjenosti - tišina u slušalici me često navede na pomisao da je osoba sa druge strane prekinla vezu.

Ovaj uređaj se ne može nazvati revolucionarnim - u pitanju je pre evolucija u konceptu dizajna i novi pristup materijalima od kojih je kućište napravljeno. U budućnosti ćemo na tržištu videti više telefona baziranih na KRZR (na primer izdanje za azijsko tržište će biti poboljšano i predstavljeno drugačijim indeksom). Po pitanju kvaliteta izrade telefon je bez mane; dobro je uklopljen i sličan skupljim watch modelima. Privlačan dizajn pojačava kvalitet ovog telefona - u suštini dizajn predstavlja i ključnu tačku privlačnosti modela KRZR, sa obzirom na to da bi njegove karakteristike jedva mogle da impresioniraju nekoga trenutno. Modul kamere je osrednji, a pored toga je prekriven staklom koje se konstantno prlja; plejer je nesofisticiran, mada osnovna reprodukcija muzike se vrši bez problema (nisu dostupne nikakve dodatne karakteristike, kao što su one kasnije predstavljene kod modela kompanije Nokia i Sony Ericsson-ovih starih Walkman modela). Telefonski imenik je ponovo poboljšan, tako da je sada funkcionalniji. Međutim, i dalje iz nepoznatih razloga, lista zadataka u planeru nedostaje. Za one koji su zainteresovani da kupe telefon sa dobrim karakteristikama, ovo rešenje će teško biti privlačno. KRZR je u principu modno rešenje čija je glavna funkcija pozivanje i ništa više.

Motorola KRZR K1 je na police prodavnica stigla u oktobru. Po cenama se nalazi u istom opsegu kao i model RAZR i drugi modeli kompanije, ali treba očekivati pad cena jer ovi modeli nisu naročito popularni niti zahtevani (kao na primer PEBL).