Motorola V3i nije imao nikakvih problema po pitanju kvaliteta prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Što se tiče muzičkog aspekta on je na nivou čuvene trojke, reprodukcija MP3 fajlova je podržana i ograničenja nisu stroga. Zvuk melodija je veoma glasan, podržane su 24-glasovne polifone melodije koje veoma dobro zvuče. Vibracija je prosečna, čak možemo reći da je jača nego kod većine telefona ostalih proizvođača. Zvuk preko zvučnika je sasvim dovoljno glasan za neometano razgovaranje u većini slučajeva.

Počektom prodaje ovog modela on neće podržavati EDGE ali je proizvođač obećao da će uključiti podršku za ovu tehnologiju kasnije (trenutni nemaju dovoljno potrebnih čipova).

Motorla V3i je modni telefona, ali nije jedinstven kao što je to bio model RAZR kada je predstavljen. Nekome će se dopasti kamera pa će svakako razmisliti o kupovini ovog modela. Međutim trenutna cena ovog modela je suviše visoka dok je produktivnost na mnogo nižem nivou nego kod proizvoda slične cene. Kada se pogledaju Nokia modeli koji koriste Series 40 platformu i Sony Ericsson koji je krenuo u istom pravcu, Motorola modeli izgledaju arhaično. Najveća prednost Motorola V3i modela je njegov dizajn ali kako je RAZR i dalje popularan po dosta nižoj ceni V3i nije prihvatljivo rešenje.