Model isporučuje dobar kvalitet prijema, koji je tipičan za moderne uređaje. Jačina melodija zvona je neznatno iznad prosečne, midi melodije se reprodukuju preko 64-glasovnog polifonog modula, što obezbeđuje veoma dobar zvuk. Vibracija nije ništa posebno kod modela MAXX – po jačini se nalazi negde između prosečne i neznatno iznad proseka. Zvučnici isporučuju zvuk koji je dovoljne jačine da sagovornika tokom konverzacije možete čuti gotovo u svakoj situaciji.

Uređaj ostavlja potpuno pozitivne utiske – telefon je lak i zgodan za upotrebu, nema nekih krucijalnih nedostataka. Istovremeno, muzički deo modela ima mnogo potencijala, ali u realnosti je jedan od delova modela MAXX sa mnogo propusta. Nepostojanje FM radija kod uređaja ove klase je u današnje vreme veoma retko. Telefon je sa druge strane sjajan kao iz drugih aspekata – proizvođač je eliminisao mnoge nedostatke koji su postojali kod prethodnih modela i učinio da je ovaj model mnogo zgodniji kada je u pitanju dnevna rutina. Jedino ozbiljno ograničenje ovog telefona je politika koju proizvođač vodi – očigledno u kompaniji smatraju da je RAZR dizajn ono što prodaje proizvode pa je zato i cena ovog telefona dosta visoka. Model MAXX niti poseduje neku nikad do sada viđenu funkcionalnost, niti vrhunski dizajn kao ni neke jedinstvene karakteristike koje bi opravdale visoku cenu.

Kada je u pitanju dizajn, ovom rešenju su rivali kako modeli iz Motorola-inog sopstvenog opsega, tako i neki Samsung brendirani modeli koji već postoje na tržištu (Samsung Z540, Samsung E780), kao i neki koji će uskoro stići (Samsung E480, Samsung Z620). Pored toga, Samsung E480 je dizajniran da bude rival originalnom RAZR modelu i kao takav poseduje: izvanredan izgled, meku na dodir završnu obradu kao i pristupačnu cenu. Isto tako model Z620, koji poseduje čak nešto bolje specifikacije od E480, i gotovo istu cenu će se pojaviti ovog meseca. Da pojednostavimo stvari, model Motorola V3x sa identičnim feature pack-om se prodaje po gotovo duplo nižoj ceni nego model MAXX. To znači za gotovo duplo veću količinu novca dobija se neznatno prepravljen dizajn, mala poboljšanja softvera, pa se postavlja pitanje koliko uopšte pojavljivanje ovog modela ima smisla. Uzimajući u obzir skoro predstavljanje modela Motrola Z6, koji je slider model sa drugačijim interfejsom, u nekim segmentima boljom funkcionalnošćiu i manje više istim specifikacijama, dolazimo do zaključka da ni ovde Motorola V6 Maxx neće biti pobednik. Da rezimiramo još jednom – ovaj model je dobro napravljen ali u svetlu njegove cene neće biti preterano konkurentan drugim modelima. Tek nakon nekoliko meseci od početka prodaje kada kompanija spusti cenu ovog modela na razumljivu cifru može se očekivati konkurentnost sa drugim modelima. Ali do tada ostaje žal što ovo tehnološki uspešno rešenje ispašta zbog grešaka kompanije u marketingu.