Kvalitet prijema signala je standardan. Polifone melodije koje su 24-glasovne su veoma glasne, pa ćete telefon čuti čak i kada Vam se nalazi u džepu. Ovo je unapređenje u poređenju sa modelom C350. Vibracija je prosečne jačine, nećete je uvek osetiti. Telefon ima dobar zvučnik, po ovom parametru se može porediti sa najboljim telefonima drugih proizvođača.

Jedna od prednosti je podrška za MP3 melodije (mono, 96 Kbit). Preporučujemo da snimate kratke melodije, inače ćete veoma brzo popuniti memoriju telefona.

Ne mogu da ocenim modnu komponentu Motorola V180 telefona, pošto meni izgleda preterano. Nema mnogo telefona na preklop koji imaju istu funkcionalnost kao model V180, ali ipak mislim da je telefon precenjen.

Što se tiče Motorola C380 modela, mogu reći da je on dobar izbor za one koji žele telefon sa kolor ekranom i polifonim melodijma kojim će razgovarati a nije im potrebna kamera. Veoma je interesatno što možete postaviti MP3 melodije. Model C380 skoro da nema konkurenciju u svojoj klasi. Dva slična telefona, Motorola C650 i Siemens C65 su dosta skuplja od ovog modela. Ako ste ograničeni sa finansijskim sredstvima onda preporučujemo Motorola C350 ili Siemens C60 modele. Oba ova modela očigledno su slabije funkcionalni od modela C380.