Sa Motorola V360 nismo imali nikakvih problema sa kvalitetom prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Kvalitet melodija je na nivou čuvene trojke, podržana je reprodukcija MP3 pesama i ograničenja nisu stroga. Zvuk je jači nego kod većine telefona, polifonija je 24-glasovna. Vibracija je prosečne jačine, možda malo jača. Zvuk preko zvučnika je sasvim dovoljne jačine da razgovore možete obavljati bez ikakvih problema.

Telefon se može posmatrati kao kopija Motorola V635 modela, dok podrška za memorijske kartice proširuje funkcionalnost modela pa tako on postaje veoma interesantan. Na tržištu postoji mali broj ovakvih modela koji podržavaju memorijske kartice pa možemo očekivati da će ovaj telefon biti popularan.

Pri najavljivanju modela proizvođač je pomenuo da će Motorola V360 podržavati EDGE ali to najverovatnije neće biti slučaj pre Nove Godine. Objašnjenje je da ne nema dovoljno čipova koji su prvo ugrađeni u bolje modele. Nije planirano da bude promenjena oznaka modela već će se samo pojaviti primerci sa podrškom za EDGE.

Prednost ovog modela je standardni paket u kojem se nalazi potpuno funkcionalna verzija Mobile Phone Tools programa. Pošto telefon ima i miniUSB port komunikacija sa PC računarom se može odvijati mnogo brže nego putem Bluetooth veze.

Proizvođač planira da Motorola V360 zameni model Motorola V220. Što se mene tiče čini se da je novi model bolji i da će postati veoma interesantan kupcima. Nije bilo nikakvih problema u radu pošto je zasnovan na razrađenoj platformi.