Sa Motorola SLVR L7 nismo imali nikakvih problema sa kvalitetom prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Kvalitet melodija je na nivou čuvene trojke, podržana je reprodukcija MP3 pesama i ograničenja nisu stroga. Zvuk je jači nego kod većine telefona, polifonija je 24-glasovna. Vibracija je prosečne jačine, možda malo jača. Zvuk preko zvučnika je sasvim dovoljne jačine da razgovore možete obavljati bez ikakvih problema.

Telefon je namenjen onima koji iz nekog razloga nisu kupili Motorola RAZR V3 ali im se dopada takav dizajn. Standardni paketi će se razlikovati od države do države i u nekima će se nalaziti miniUSB kabl, stereo slušalice koje se kablom povezuju sa telefonom, CD sa punom verzijom Mobile Phone Tools aplikacije i CD sa dodatnim sadržajima. U našoj verziji telefona se nije našlo ništa od ovih dodataka, pošto je distributer procenio da će korisnici softver skidati sa sajta proizvođača a i same slušalice su veoma jeftine.

Prvi primerci ovog modela neće podržavati EDGE, primerci sa podrškom za EDGE će se pojaviti kasnije.

Kao modni telefon Motorola SLVR nema rivala. Po dimenzijama i kvalitetu materijala ovaj telefon nema konkurenciju. Po funkcionalnosti ovaj telefon je sličan Samsung X700 i Siemens CX75 modelima. U odnosu na Samsung modela kamera je lošija po kvalitetu i podržanim rezolucijama, standardnom paketu (mada uz Samsung model ne dolazi memorijska kartica). Prednosti su glasovne oznake i diktafon koji možete koristiti i u toku razgovora (Siemens model ne podržava nijednu od te dve opcije). Samsung X700 će najverovatnije biti rival SLVR modelu ali to je zasluga modela D500 pošto mnogi smatraju da je X700 naslednik tog modela. Istovremeno Motorola SLVR L7 postavlja nove standarde za telefone namenjene prosečnom kupcu i sjedinjava funkcionalnost sa dobrim dizajnom. Sudeći po ceni po kojoj se prodaje ovaj model možemo očekivati da će ovo biti jedan od najbolje prodavanih Motorola modela.