[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:15
Sa Motorola V360 nismo imali nikakvih problema sa kvalitetom prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Kvalitet melodija je na nivou čuvene trojke, podržana je reprodukcija MP3 pesama i ograničenja nisu stroga. Zvuk je jači nego kod većine telefona, polifonija je 24-glasovna. Vibracija je prosečne jačine, možda malo jača. Zvuk preko zvučnika je sasvim dovoljne jačine da razgovore možete obavljati bez ikakvih problema.

Telefon se može posmatrati kao kopija Motorola V635 modela, dok podrška za memorijske kartice proširuje funkcionalnost modela pa tako on postaje veoma interesantan. Na tržištu postoji mali broj ovakvih modela koji podržavaju memorijske kartice pa možemo očekivati da će ovaj telefon biti popularan.

Pri najavljivanju modela proizvođač je pomenuo da će Motorola V360 podržavati EDGE ali to najverovatnije neće biti slučaj pre Nove Godine. Objašnjenje je da ne nema dovoljno čipova koji su prvo ugrađeni u bolje modele. Nije planirano da bude promenjena oznaka modela već će se samo pojaviti primerci sa podrškom za EDGE.

Prednost ovog modela je standardni paket u kojem se nalazi potpuno funkcionalna verzija Mobile Phone Tools programa. Pošto telefon ima i miniUSB port komunikacija sa PC računarom se može odvijati mnogo brže nego putem Bluetooth veze.

Proizvođač planira da Motorola V360 zameni model Motorola V220. Što se mene tiče čini se da je novi model bolji i da će postati veoma interesantan kupcima. Nije bilo nikakvih problema u radu pošto je zasnovan na razrađenoj platformi.
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:12
Kvalitet prijema signala je standardan. Polifone melodije koje su 24-glasovne su veoma glasne, pa ćete telefon čuti čak i kada Vam se nalazi u džepu. Ovo je unapređenje u poređenju sa modelom C350. Vibracija je prosečne jačine, nećete je uvek osetiti. Telefon ima dobar zvučnik, po ovom parametru se može porediti sa najboljim telefonima drugih proizvođača.

Jedna od prednosti je podrška za MP3 melodije (mono, 96 Kbit). Preporučujemo da snimate kratke melodije, inače ćete veoma brzo popuniti memoriju telefona.

Ne mogu da ocenim modnu komponentu Motorola V180 telefona, pošto meni izgleda preterano. Nema mnogo telefona na preklop koji imaju istu funkcionalnost kao model V180, ali ipak mislim da je telefon precenjen.

Što se tiče Motorola C380 modela, mogu reći da je on dobar izbor za one koji žele telefon sa kolor ekranom i polifonim melodijma kojim će razgovarati a nije im potrebna kamera. Veoma je interesatno što možete postaviti MP3 melodije. Model C380 skoro da nema konkurenciju u svojoj klasi. Dva slična telefona, Motorola C650 i Siemens C65 su dosta skuplja od ovog modela. Ako ste ograničeni sa finansijskim sredstvima onda preporučujemo Motorola C350 ili Siemens C60 modele. Oba ova modela očigledno su slabije funkcionalni od modela C380.
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:11
Kvalitet prijema modela U9 nikada nije predstavljao problem, što je tipično za Motorola bazirane telefone. Jačina zvuka koji se isporučuje sa zvučnika je prosečna, tako da vam se neće desiti da propustite poziv kada vam se telefon nalazi u odeći; jačina vibracije je prosečne jačine ili neznatno bolja od proseka.

Mnogima može zvučati čudno ali U9 ne poseduje direktnog konkurenta. U ovu grupu se ne mogu ubrojati niti Sony Ericsson Z610i niti Z750i, iako poseduju sličnu završnu obradu, plastiku i stil. Ovi telefoni su suviše različiti po pitanju dimenzija i namenjeni su potpuno drugačijoj publici. Nećemo gubiti mnogo vremena pokušavajući da nađemo rivala modelu MOTO U9, već je istina da kao što je bio slučaj sa modelom PEBL konkurenata nema. Što se tiče indirektne konkurencije, to bi mogao da bude bilo koji telefon na preklop namenjen ženama.

Slično kao i PEBL, ovo je veoma dobar model koji nema stvarnu nameru da zaposedne vrhove lista prodaje. Međutim njegovi vlasnici će takođe izvući korist iz ove činjenice – uređaj neće biti sveprisutan a ipak dolazi od poznatog i priznatog proizvođača. I treba imati na umu još nešto – U9 nije isključivo muzički telefon – njegovo pozicioniranje je načinjeno za ovo naročito rešenje.

Učeći na greškama prethodnih modela kada je u pitanju politika cena, Motorola je izvukla pouke. Ovaj uređaj će se naravno po početku prodaje prodavati po ceni koja nije realna ali nije ni „bezobrazna“. Ukoliko pogledate politiku kompanije kada su u pitanju bila najnovija i najbolja rešenja kompanije Motorola uočićete da je kompanija po njihovom pojavljivanju lansirala cene koje su bile voema visoke i želela da iz njih izvuče maksimum u prvim danima prodaje, dok je sada donekle napustila ovaj pristup. Suština je da kompanija nije želela da joj se pojavi situacija koja je bila sa modelom PEBL, koji se na kraju prodavao po ceni koja je veoma niska za jedno takvo modno rešenje.
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:11
Motorola V3i nije imao nikakvih problema po pitanju kvaliteta prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Što se tiče muzičkog aspekta on je na nivou čuvene trojke, reprodukcija MP3 fajlova je podržana i ograničenja nisu stroga. Zvuk melodija je veoma glasan, podržane su 24-glasovne polifone melodije koje veoma dobro zvuče. Vibracija je prosečna, čak možemo reći da je jača nego kod većine telefona ostalih proizvođača. Zvuk preko zvučnika je sasvim dovoljno glasan za neometano razgovaranje u većini slučajeva.

Počektom prodaje ovog modela on neće podržavati EDGE ali je proizvođač obećao da će uključiti podršku za ovu tehnologiju kasnije (trenutni nemaju dovoljno potrebnih čipova).

Motorla V3i je modni telefona, ali nije jedinstven kao što je to bio model RAZR kada je predstavljen. Nekome će se dopasti kamera pa će svakako razmisliti o kupovini ovog modela. Međutim trenutna cena ovog modela je suviše visoka dok je produktivnost na mnogo nižem nivou nego kod proizvoda slične cene. Kada se pogledaju Nokia modeli koji koriste Series 40 platformu i Sony Ericsson koji je krenuo u istom pravcu, Motorola modeli izgledaju arhaično. Najveća prednost Motorola V3i modela je njegov dizajn ali kako je RAZR i dalje popularan po dosta nižoj ceni V3i nije prihvatljivo rešenje.
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:10
Kod Motorola MPx220 aparata neke stvari su poboljšane dok su neke pogoršane. Tako, aparat sada ima kameru, Bluetooth, podržava 4 frekvencije, ima novu verziju operativnog sistema ali je ekran sada lošiji, kamera je po specifikacijama jedna od boljih ali ima određene nedostatke. Sve u svemu, novi model nije loš, ali ga ipak ne možemo nazvati naslednikom Motorola MPx200 aparata.

Ovaj aparat nema direktnih konkurenata, pošto nijedan smartphone za sada nema Windows Mobile operativni sistem. Za indirektnog konkurenta (sa drugim operativnim sistemom) bi se mogao smatrati smartphone Nokia 6260.
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:10
Model isporučuje dobar kvalitet prijema, koji je tipičan za moderne uređaje. Jačina melodija zvona je neznatno iznad prosečne, midi melodije se reprodukuju preko 64-glasovnog polifonog modula, što obezbeđuje veoma dobar zvuk. Vibracija nije ništa posebno kod modela MAXX – po jačini se nalazi negde između prosečne i neznatno iznad proseka. Zvučnici isporučuju zvuk koji je dovoljne jačine da sagovornika tokom konverzacije možete čuti gotovo u svakoj situaciji.

Uređaj ostavlja potpuno pozitivne utiske – telefon je lak i zgodan za upotrebu, nema nekih krucijalnih nedostataka. Istovremeno, muzički deo modela ima mnogo potencijala, ali u realnosti je jedan od delova modela MAXX sa mnogo propusta. Nepostojanje FM radija kod uređaja ove klase je u današnje vreme veoma retko. Telefon je sa druge strane sjajan kao iz drugih aspekata – proizvođač je eliminisao mnoge nedostatke koji su postojali kod prethodnih modela i učinio da je ovaj model mnogo zgodniji kada je u pitanju dnevna rutina. Jedino ozbiljno ograničenje ovog telefona je politika koju proizvođač vodi – očigledno u kompaniji smatraju da je RAZR dizajn ono što prodaje proizvode pa je zato i cena ovog telefona dosta visoka. Model MAXX niti poseduje neku nikad do sada viđenu funkcionalnost, niti vrhunski dizajn kao ni neke jedinstvene karakteristike koje bi opravdale visoku cenu.

Kada je u pitanju dizajn, ovom rešenju su rivali kako modeli iz Motorola-inog sopstvenog opsega, tako i neki Samsung brendirani modeli koji već postoje na tržištu (Samsung Z540, Samsung E780), kao i neki koji će uskoro stići (Samsung E480, Samsung Z620). Pored toga, Samsung E480 je dizajniran da bude rival originalnom RAZR modelu i kao takav poseduje: izvanredan izgled, meku na dodir završnu obradu kao i pristupačnu cenu. Isto tako model Z620, koji poseduje čak nešto bolje specifikacije od E480, i gotovo istu cenu će se pojaviti ovog meseca. Da pojednostavimo stvari, model Motorola V3x sa identičnim feature pack-om se prodaje po gotovo duplo nižoj ceni nego model MAXX. To znači za gotovo duplo veću količinu novca dobija se neznatno prepravljen dizajn, mala poboljšanja softvera, pa se postavlja pitanje koliko uopšte pojavljivanje ovog modela ima smisla. Uzimajući u obzir skoro predstavljanje modela Motrola Z6, koji je slider model sa drugačijim interfejsom, u nekim segmentima boljom funkcionalnošćiu i manje više istim specifikacijama, dolazimo do zaključka da ni ovde Motorola V6 Maxx neće biti pobednik. Da rezimiramo još jednom – ovaj model je dobro napravljen ali u svetlu njegove cene neće biti preterano konkurentan drugim modelima. Tek nakon nekoliko meseci od početka prodaje kada kompanija spusti cenu ovog modela na razumljivu cifru može se očekivati konkurentnost sa drugim modelima. Ali do tada ostaje žal što ovo tehnološki uspešno rešenje ispašta zbog grešaka kompanije u marketingu.
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:09
Model isporučuje dobar kvalitet prijema, što je tipično za moderne uređaje. Jačina tona je nešto iznad proseka, midi fajlovi se reprodukuju u vidu 64-glasovnih polifonih melodija i zvuče veoma dobro. Vibracija nije ništa posebno ko modela KRZR - prosečna je ili čak i malo jača. Jačina zvuka iz zvučnika je dovoljna za gotovo sve uslove.

Ovo je jedan od prvih modela kompanije Motorola sa unapređenim zvučnikom. Tokom razgovora napravljenog u oblasti koja je od strane operatera pokrivena AMR kodekom, primetićete da se glas sagovornika mnogo jasniji. Ali ovo ponekad može izazvati neku vrstu zbunjenosti - tišina u slušalici me često navede na pomisao da je osoba sa druge strane prekinla vezu.

Ovaj uređaj se ne može nazvati revolucionarnim - u pitanju je pre evolucija u konceptu dizajna i novi pristup materijalima od kojih je kućište napravljeno. U budućnosti ćemo na tržištu videti više telefona baziranih na KRZR (na primer izdanje za azijsko tržište će biti poboljšano i predstavljeno drugačijim indeksom). Po pitanju kvaliteta izrade telefon je bez mane; dobro je uklopljen i sličan skupljim watch modelima. Privlačan dizajn pojačava kvalitet ovog telefona - u suštini dizajn predstavlja i ključnu tačku privlačnosti modela KRZR, sa obzirom na to da bi njegove karakteristike jedva mogle da impresioniraju nekoga trenutno. Modul kamere je osrednji, a pored toga je prekriven staklom koje se konstantno prlja; plejer je nesofisticiran, mada osnovna reprodukcija muzike se vrši bez problema (nisu dostupne nikakve dodatne karakteristike, kao što su one kasnije predstavljene kod modela kompanije Nokia i Sony Ericsson-ovih starih Walkman modela). Telefonski imenik je ponovo poboljšan, tako da je sada funkcionalniji. Međutim, i dalje iz nepoznatih razloga, lista zadataka u planeru nedostaje. Za one koji su zainteresovani da kupe telefon sa dobrim karakteristikama, ovo rešenje će teško biti privlačno. KRZR je u principu modno rešenje čija je glavna funkcija pozivanje i ništa više.

Motorola KRZR K1 je na police prodavnica stigla u oktobru. Po cenama se nalazi u istom opsegu kao i model RAZR i drugi modeli kompanije, ali treba očekivati pad cena jer ovi modeli nisu naročito popularni niti zahtevani (kao na primer PEBL).
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:08
Ovo je tipičan Motorola telefon po svim karakteristikama, dobrom kvalitetu prijema signala i jakim zvučnicima. Dodatni zvučnici pojačavaju zvuk melodija. Vibracija je prosečne jačine. Telefon svakako ima dobre karakteristike - dva zvučnika, podržava memorijske kartice (ali ne "na živo") i ima perfektan ekran. Motorola E1000 nije loš izbor za 3G mreže, pošto predstavlja kopiju modela Motorola E398. Model E1000 je svakako lošiji od Nokia 6630 aparata ali je i daleko jeftiniji. Ovaj aparat neće biti interesantan ljudima koji koriste samo GSM mreže, pošto ima veću masu zbog podrške za UMTS, ima kraću autonomiju od Motorola V635 modela, dok su ostale karakteristike veoma slične; samo korisnicima koji mogu da koriste 3G mreže preporučujem ovaj telefon. Funkcionalno, ovaj telefon se ne razlikuje od modela Motorola V635 i Motorola E398 (ako izuzmemo kameru).

Prema rezultatima testa JBenchmark produktivnost ovog modela je prosečna, nije bilo očiglednih grešaka ali nije postignut ni maksimum.
[ Generalna ] 25 Decembar, 2008 03:06
Kvalitet prijema signala je standardan. Polifone melodije koje su 24-glasovne su veoma glasne, pa ćete telefon čuti čak i kada Vam se nalazi u džepu. Ovo je unapređenje u poređenju sa modelom C350. Vibracija je prosečne jačine, nećete je uvek osetiti. Telefon ima dobar zvučnik, po ovom parametru se može porediti sa najboljim telefonima drugih proizvođača.

Jedna od prednosti je podrška za MP3 melodije (mono, 96 Kbit). Preporučujemo da snimate kratke melodije, inače ćete veoma brzo popuniti memoriju telefona.

Pošto Motorola C650 ima dobar ekran, VGA kameru i podržava reprodukciju MP3 fajlova, možemo reći da nema konkurencije. Siemens C65 je najbliži po performansama. Svi modeli koji imaju sličnu cenu kao Motorola C650 su siromašniji po funkcijama.
[ Generalna ] 16 Novembar, 2008 03:13
Sa Motorola SLVR L7 nismo imali nikakvih problema sa kvalitetom prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Kvalitet melodija je na nivou čuvene trojke, podržana je reprodukcija MP3 pesama i ograničenja nisu stroga. Zvuk je jači nego kod većine telefona, polifonija je 24-glasovna. Vibracija je prosečne jačine, možda malo jača. Zvuk preko zvučnika je sasvim dovoljne jačine da razgovore možete obavljati bez ikakvih problema.

Telefon je namenjen onima koji iz nekog razloga nisu kupili Motorola RAZR V3 ali im se dopada takav dizajn. Standardni paketi će se razlikovati od države do države i u nekima će se nalaziti miniUSB kabl, stereo slušalice koje se kablom povezuju sa telefonom, CD sa punom verzijom Mobile Phone Tools aplikacije i CD sa dodatnim sadržajima. U našoj verziji telefona se nije našlo ništa od ovih dodataka, pošto je distributer procenio da će korisnici softver skidati sa sajta proizvođača a i same slušalice su veoma jeftine.

Prvi primerci ovog modela neće podržavati EDGE, primerci sa podrškom za EDGE će se pojaviti kasnije.

Kao modni telefon Motorola SLVR nema rivala. Po dimenzijama i kvalitetu materijala ovaj telefon nema konkurenciju. Po funkcionalnosti ovaj telefon je sličan Samsung X700 i Siemens CX75 modelima. U odnosu na Samsung modela kamera je lošija po kvalitetu i podržanim rezolucijama, standardnom paketu (mada uz Samsung model ne dolazi memorijska kartica). Prednosti su glasovne oznake i diktafon koji možete koristiti i u toku razgovora (Siemens model ne podržava nijednu od te dve opcije). Samsung X700 će najverovatnije biti rival SLVR modelu ali to je zasluga modela D500 pošto mnogi smatraju da je X700 naslednik tog modela. Istovremeno Motorola SLVR L7 postavlja nove standarde za telefone namenjene prosečnom kupcu i sjedinjava funkcionalnost sa dobrim dizajnom. Sudeći po ceni po kojoj se prodaje ovaj model možemo očekivati da će ovo biti jedan od najbolje prodavanih Motorola modela.
[ Generalna ] 16 Novembar, 2008 03:09
Kvalitet prijema signala ovog telefona je dobar i signal je veoma pouzdan. Kvalitet prenosa glasa je dobar, zvuk preko zvučnika je veoma čist. Motorola C155 ima 16-glasovne polifone melodije koje su prosečne jačine, pa se ponekad može desiti da propustite poziv ako ste na ulici. Uvek možete izabrati standardnu melodiju koja se čuje u skoro svim uslovima. Vibracija je dosta slabija nego što je prosečna i nećete je uvek osetiti.

Ovaj telefon je namenjen onima koji žele telefon sa kolor ekranom i polifonim melodijama po minimalnoj ceni. U toj kategoriji Motorola C155 ima par konkurenata, Alcatel OT332 i Siemens A60. Ovaj telefon će najviše odgovarati starijim osobama i učenicima. Ako vam je potreban još jeftiniji telefon, a nije neophodan kolor ekran, pogledajte Motorola C115 model.
[ Generalna ] 16 Novembar, 2008 03:05
Motorola PEBL V6 nije imao problema u kvalitetu prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Muzičke komponente su na nivou čuvene trojke, podržana je reprodukcija MP3 pesama i ograničenja nisu toliko stroga. Podržan je i AAC format. Zvuk je jači nego obično, podržani su MIDI fajlovi, polifonija je 24-glasovna i melodije dobro zvuče. Vibracija je malo jača od prosečne. Jačina zvuka preko zvučnika je dovoljna za razgovore.

Funkcionalnost telefona nije impresivna, iste karakteristike ima i preko dve godine star Motorola V600 model. Motorola PEBL V6 je dobar pokušaj da se napravi modni telefon. Ako Vam ne smeta što telefon nema megapikselnu kameru i interesuje Vas dobra realizacija glavnih funkcija onda će Vam se telefon dopasti. Maska je veoma kvalitetna, ostavlja dobre utiske koji se poboljšavaju sa svakim danom korišćenja telefona. Po pitanju implementacije materijala nema sličnih modela. Naravno, pomislićete da isto važi i za Nokia 7270 model ali se ni dimenzije ni materijal ne mogu porediti, pošto Nokia model koristi metalne i kožne dodatke. Zanimljivo je da će zahvaljujući velikoj količini prodatih primeraka Nokia 7270 modela PEBL verovatno biti uspešan i tražen na tržištu. Pošto je taj segment telefona pomalo zaboravljen od strane proizvođača na tržištu ne postoje drugi telefoni sem Nokia i Motorola modela.

Ako Vam je potreban produktivan telefon a ne samo sredstvo za komunikaciju pogledajte neki od drugih modela. Ovo je model namenjen osobama koje vole elegantne, stilizovane stvari. Lako je vezati se telefon već u toku nedelju dana, model ostavlja utisak kao da se radi u oblutku sa plaže.

Telefon u standardnom paketu se nalazi u poluprovidnoj kockastoj kutiji. Za razliku od kutije RAZR modela ovde se telefon izdvaja od pakovanja. Kutija je napravljena od plastike i veoma je stilizovana. Kožna kesica zamenjuje futrolu, pošto ćete telefon ili nositi u šaci ili u toj kesici. Paket propisno "popunjen", takođe nas je obradovalo što se u standardnom paketu nalaze i Bluetooth slušalica. Boja slušalice je ista kao boja telefona, u ponudi će se naći u tri boje. Slušalica je mase 17 grama, oznaka modela je H500, može raditi do 8 sati ako je koristite za razgovore i do 200 sati u mirovanju. Ovo je interesantno rešenje, pogotovo pošto se sve to nalazi u standardnom paketu.

Iako je telefon standardan po funkcionalnosti možemo ga smatrati interesantnim. Čak i ako Vam nije potreban ovakav telefon možete se poigrati sa njim u prodavnici, razmotriti njegove mogućosti i uporediti Vaše utiske sa onima koje smo izneli ovde. Sigurno će se mnogima dopasti trud Motorola dizajnera i odlučiti da kupe novi telefon. Telefon je izuzetno izdržljiv i predstavlja jedno od najboljih dizajnerskih rešenja u svetu mobilnih telefona u 2005. godini.
[ Generalna ] 16 Novembar, 2008 03:04
Kvalitet prijema signala je dobar, telefon nije pravio problema u raznim uslovima. Kao što smo pomenuli ranije, zahvaljujući stereo zvučnicima zvuk je glasniji i dobro se čuje. Vibracija je prosečne jačine, ali se ne može osetiti uvek.

U ovom segmentu tržišta Motorola E398 ima najviše konkurencije, jedan od tih telefona je SonyEricsson K700. Oba telefona su predstavljena u isto vreme. Prednost K700 modela je ugrađeni FM radio, veća količina interne memorije i infracrveni port. Opet, Motorola E398 ima podršku za memorijske kartice i interesantne igre. Oba telefona podržavaju Bluetooth i praktično maksimalan broj funkcija. Motorola E398 ima stereo zvučnike, izmenjive TransFlash memorijske kartice i Rhythm and Light. Kod ostalih proizvođača prisustvo raznih funkcija bi bio razlog za podizanje cene modela, dok ovde ne vidimo takvu tendenciju.

U svom segmentu telefon je skoro idealan, dobro odgovara zahtevima mladih. Telefon je impresirao sve koji su imali priliku da ga koriste makar 5 minuta. Isti utisak je ostavio i SonyEricsson K700, pošto su ova dva modela najinteresantniji telefoni za mlade ljude. Ova dva modela će biti popularna u velikim gradovima. Sa sigurnošću mogu tvrditi da će oba modela imati velike količine prodatih primeraka.
[ Generalna ] 16 Novembar, 2008 03:02
Kvalitet prijema signala Motorola V3 Razor modela je isti kao kod tri modela V serije. Zvuk melodija je glasan, vibracija je slaba (neko može reći da se vibracija bolje oseća). Ako se novi telefon poredi sa Motorola V600 modelom on ima sledeće prednosti: internu antenu, veliki glavni ekran, poboljšan zvuk melodija i materijal od koga je izrađeno kućište telefona. Za sada ne postoji telefon sličnih karakteristika (jedinstvene funkcije i jedistveni materijali). Proizvođač neće duže vreme smanjivati cenu ovog modela; statistika je pokazala da stabilnost cena privlači kupce ovakvih modela.

Na kraju, možemo reći sledeće: telefon je veoma ugodan za svakodnevnu upotrebu. Ravan je i možete ga nositi kako god želite. Telefon će uvek privlačiti pažnju, iako neki ljudi nisu ni prepoznali da se radi o telefonu. Motorola je uspela da naparvi lep modni telefon koji će veoma brzo postati popularan. Za one kojima je potrebna funkcionalnost telefona predlažem da sačekaju ažurirane verzije modela V300, V500 i V600.
[ Generalna ] 16 Novembar, 2008 02:59
Model isporučuje dobar kvalitet prijema, što je tipično za moderne uređaje. Jačina tonova melodija zvona je nešto iznad proseka, midi fajlovi se reprodukuju u vidu 64-glasovnih polifonih melodija i zvuče veoma dobro. Vibracija nije ništa posebno kod modela z3 - prosečna je ili čak i malo jača. Jačina zvuka koji se reprodukuje iz zvučnika je dovoljna za gotovo sve uslove.

Zaista ne možemo reći da je Motorola okrenula naopačke svet slider telefona izdavanjem modela z3 – telefon ne poseduje neke specifikacije od kojih zastaje dah, ali uopšte nije loš. U suštini u pitanju je dobro izrađen telefon sa kliznim mehanizmom koji će na tržište stići u raznim kolor rešenjima i sa metalnim kućištem. Sva je prilika da u prvim mesecima prodaje ovaj telefon neće zabeležiti najbolju prodaju jer će se zbog njegove dosta visoke cene kupci odlučivati za jeftiniju zamenu u vidu modela Samsung D840 ili čak za Samsung D900 (uređaj višeg stepena). Ipak, poznato je da Motorola ima običaj da cene svojih modela drastično snizi 2 do 3 meseca nakon izdavanja, pa treba očekivati da će nakon tog perioda ovaj model postati zaista privlačna ponuda kada je u pitanju odnos cena/kvalitet. Međutim, kako cena bude padala tržište će videti update-ovanu verziju ovog telefona – već verovatno pretpostavljate – u pitanju će biti telefon sa omogućenom 3G karakteristikom, poboljšanim ekranom, prepravljenim izgledom i neznatno promenjenom kamerom i softverom. Na taj način Motorola će napraviti update modela a istovremeno sačuvati dizajn.

Sve u svemu, Motorola z3 je dobro napravljen telefon sa kliznim mehanizom za čiju izradu su korišćeni kvalitetni materijali. Sa druge strane on ne donosi ništa fundamentalno novo i svakako neće postati najbolje prodavani model u punom smislu te reči – ali će mu prodaja svakako rasti kako mu cena bude padala.