Model isporučuje dobar kvalitet prijema, što je tipično za moderne uređaje. Jačina tonova melodija zvona je nešto iznad proseka, midi fajlovi se reprodukuju u vidu 64-glasovnih polifonih melodija i zvuče veoma dobro. Vibracija nije ništa posebno kod modela z3 - prosečna je ili čak i malo jača. Jačina zvuka koji se reprodukuje iz zvučnika je dovoljna za gotovo sve uslove.

Zaista ne možemo reći da je Motorola okrenula naopačke svet slider telefona izdavanjem modela z3 – telefon ne poseduje neke specifikacije od kojih zastaje dah, ali uopšte nije loš. U suštini u pitanju je dobro izrađen telefon sa kliznim mehanizmom koji će na tržište stići u raznim kolor rešenjima i sa metalnim kućištem. Sva je prilika da u prvim mesecima prodaje ovaj telefon neće zabeležiti najbolju prodaju jer će se zbog njegove dosta visoke cene kupci odlučivati za jeftiniju zamenu u vidu modela Samsung D840 ili čak za Samsung D900 (uređaj višeg stepena). Ipak, poznato je da Motorola ima običaj da cene svojih modela drastično snizi 2 do 3 meseca nakon izdavanja, pa treba očekivati da će nakon tog perioda ovaj model postati zaista privlačna ponuda kada je u pitanju odnos cena/kvalitet. Međutim, kako cena bude padala tržište će videti update-ovanu verziju ovog telefona – već verovatno pretpostavljate – u pitanju će biti telefon sa omogućenom 3G karakteristikom, poboljšanim ekranom, prepravljenim izgledom i neznatno promenjenom kamerom i softverom. Na taj način Motorola će napraviti update modela a istovremeno sačuvati dizajn.

Sve u svemu, Motorola z3 je dobro napravljen telefon sa kliznim mehanizom za čiju izradu su korišćeni kvalitetni materijali. Sa druge strane on ne donosi ništa fundamentalno novo i svakako neće postati najbolje prodavani model u punom smislu te reči – ali će mu prodaja svakako rasti kako mu cena bude padala.