Kvalitet prijema signala je dobar, telefon nije pravio problema u raznim uslovima. Kao što smo pomenuli ranije, zahvaljujući stereo zvučnicima zvuk je glasniji i dobro se čuje. Vibracija je prosečne jačine, ali se ne može osetiti uvek.

U ovom segmentu tržišta Motorola E398 ima najviše konkurencije, jedan od tih telefona je SonyEricsson K700. Oba telefona su predstavljena u isto vreme. Prednost K700 modela je ugrađeni FM radio, veća količina interne memorije i infracrveni port. Opet, Motorola E398 ima podršku za memorijske kartice i interesantne igre. Oba telefona podržavaju Bluetooth i praktično maksimalan broj funkcija. Motorola E398 ima stereo zvučnike, izmenjive TransFlash memorijske kartice i Rhythm and Light. Kod ostalih proizvođača prisustvo raznih funkcija bi bio razlog za podizanje cene modela, dok ovde ne vidimo takvu tendenciju.

U svom segmentu telefon je skoro idealan, dobro odgovara zahtevima mladih. Telefon je impresirao sve koji su imali priliku da ga koriste makar 5 minuta. Isti utisak je ostavio i SonyEricsson K700, pošto su ova dva modela najinteresantniji telefoni za mlade ljude. Ova dva modela će biti popularna u velikim gradovima. Sa sigurnošću mogu tvrditi da će oba modela imati velike količine prodatih primeraka.