Motorola PEBL V6 nije imao problema u kvalitetu prijema signala pošto je tipičan moderni uređaj. Muzičke komponente su na nivou čuvene trojke, podržana je reprodukcija MP3 pesama i ograničenja nisu toliko stroga. Podržan je i AAC format. Zvuk je jači nego obično, podržani su MIDI fajlovi, polifonija je 24-glasovna i melodije dobro zvuče. Vibracija je malo jača od prosečne. Jačina zvuka preko zvučnika je dovoljna za razgovore.

Funkcionalnost telefona nije impresivna, iste karakteristike ima i preko dve godine star Motorola V600 model. Motorola PEBL V6 je dobar pokušaj da se napravi modni telefon. Ako Vam ne smeta što telefon nema megapikselnu kameru i interesuje Vas dobra realizacija glavnih funkcija onda će Vam se telefon dopasti. Maska je veoma kvalitetna, ostavlja dobre utiske koji se poboljšavaju sa svakim danom korišćenja telefona. Po pitanju implementacije materijala nema sličnih modela. Naravno, pomislićete da isto važi i za Nokia 7270 model ali se ni dimenzije ni materijal ne mogu porediti, pošto Nokia model koristi metalne i kožne dodatke. Zanimljivo je da će zahvaljujući velikoj količini prodatih primeraka Nokia 7270 modela PEBL verovatno biti uspešan i tražen na tržištu. Pošto je taj segment telefona pomalo zaboravljen od strane proizvođača na tržištu ne postoje drugi telefoni sem Nokia i Motorola modela.

Ako Vam je potreban produktivan telefon a ne samo sredstvo za komunikaciju pogledajte neki od drugih modela. Ovo je model namenjen osobama koje vole elegantne, stilizovane stvari. Lako je vezati se telefon već u toku nedelju dana, model ostavlja utisak kao da se radi u oblutku sa plaže.

Telefon u standardnom paketu se nalazi u poluprovidnoj kockastoj kutiji. Za razliku od kutije RAZR modela ovde se telefon izdvaja od pakovanja. Kutija je napravljena od plastike i veoma je stilizovana. Kožna kesica zamenjuje futrolu, pošto ćete telefon ili nositi u šaci ili u toj kesici. Paket propisno "popunjen", takođe nas je obradovalo što se u standardnom paketu nalaze i Bluetooth slušalica. Boja slušalice je ista kao boja telefona, u ponudi će se naći u tri boje. Slušalica je mase 17 grama, oznaka modela je H500, može raditi do 8 sati ako je koristite za razgovore i do 200 sati u mirovanju. Ovo je interesantno rešenje, pogotovo pošto se sve to nalazi u standardnom paketu.

Iako je telefon standardan po funkcionalnosti možemo ga smatrati interesantnim. Čak i ako Vam nije potreban ovakav telefon možete se poigrati sa njim u prodavnici, razmotriti njegove mogućosti i uporediti Vaše utiske sa onima koje smo izneli ovde. Sigurno će se mnogima dopasti trud Motorola dizajnera i odlučiti da kupe novi telefon. Telefon je izuzetno izdržljiv i predstavlja jedno od najboljih dizajnerskih rešenja u svetu mobilnih telefona u 2005. godini.